utorak, 10. veljače 2015.

ZAŠTITITE SEBE: Idite na vaš FB profil i odmah se riješite ovih stvari!Većina njegove vrijednosti dolazi od marketinga, a da bi privukao kompanije i agencije da se reklamiraju, Fejsbuk im prodaje vaše informacije.Vrijednost Fejsbuka procijenjena na 201, 6 milijardi dolara. Taj podatak dovoljan je da ovog diva smjesti na 22. mjesto najvećih kompanija na svijetu.

Većina njegove vreijdnosti dolazi od marketinga, a da bi privukao kompanije i agencije da se reklamiraju, Fejsbuk im prodaje vaše informacije, prenosi USA Today.

Takođe, Fejsbuk uvodi brojne novitete koji vas izluđuju, ali koji veoma dobro koketiraju sa marketinškim agencijama.

Predstavljamo stvari na Fejsbuku kojih bi treblo da se riješite.

1. Video materijal koji se sam učitava

Fejsbuk je odlučio da vam sa vašim News feedom malo pomogne, kada je reč o videima koji se prikazuju. Naime, umjesto da na video materijal kliknete sami, Fejsbuk to radi umjesto vas, kako bi privukao što više ljudi da ih gleda.

Srećom, ukinuti tu opciju nije toliko teško kao što se čini. Uđite u “Settings”, koji se nalazi sasvim gore desno.
Tu ćete naći mnogo opcija. Kliknite na „ Videos” link u lijevom stupcu. Tu ćete naići na opcije drop-down pored “Auto-Play Videos”. To označite sa “Off.

2. Deponovanje vaših pretraga

Koliko često tražite na Faejsbuku vaše stare prijatelje, stare ljubavi, učenike iz razreda ili rođake? Koliko god često to da radite, Fejsbuk sve pamti. Svi koji se nakače na vaš nalog, mogu to da vide.

Na sreću, Fejsbuk vam dopušta da obrišete vašu “search” istoriju.

Ponovo uđite u “Settings” gore desno na vašem profilu. Sada, kliknite “Privacy” lijevo. Konačno, pod “Who can see my stuff?” kliknite na “Use Activity Log” i dolazite do mjesta gde Fejsbuk krije sve podatke koje prati od prvog dana.

Kada prvi put otvorite vaš log sa aktivnostima, “ Search” bi trebalo da bude sakriven. Tamo pronađite opciju “More” negde ispod spiska tabova koji počinju sa “Photos.” Kliknite to i vidjetećete sve vaša ponuđene opcije.

Odatle, kliknite na “Search” i tu biste trebalo da pronađete sve pretrage koje ste ikada obavljali na Fejsbuku. Dalje, jednostavno kliknite “Clear Searches” link na vrhu vašeg ekrana i vaša istorija će biti izbrisana zauvijek.

3. Privatnost

Kada nešto postavite na vaš FB nalog, vjerovatno ne želite da otprilike milijarda korisnika to vidi. To znači da nešto morate uraditi sa vašim postavkama privatnosti.

Ponovo , odete na “Settings” .

Kliknite “Privacy” i tamo ćete vidjeti gomilu opcija. Kliknite “Edit” koji će vam ponuditi meni pomoću kojeg možete odabrati opcije koje vama najviše odgovaraju.

4. Neželjene notifikacije

Ukoliko u posljednje vreme dobijate sve više notifikacija od Fejsbuka na vašem profilu, to je zato što Fejsbuk želi da vas obavještava o sve više stvari. Možete se riješiti tih notifikacija

Ponovo uđite u “Settings” .

Tu kliknite “Notifications” koji se nalazi lijevo i tu ćete vidjeti listu svake moguće notifikacije koju možete dobijati. Počnite sa odabirom toga na koji način želite da budete obaviješteni. Isključiti zvuk bi bila vaša prva opcija.

Ukoliko želite da ne dobijate notifikacije za događaje koji ih pokreću, preporučujemo da isključite “Tags” ali i sve grupe koje vas ne zanimaju. Svaki put kada vas neko “taguje” bićete o tome obaviješteni, a to je poprilično neuzbudljivo, u najmanju ruku.

Možda ćete poželjeti da imate uključenu opciju “Birthdays” da imate u vid u to, kome od vaših prijatelja je rođendan.

Izvor: kurir.rs

0 komentari:

Objavi komentar