petak, 20. ožujka 2015.

BOSANSKI LOKUM




 Recept je stari, nalazi se u mojoj staroj i prvoj teci sa najdrazim
receptima..... Nisam imala namjeru pisati recept, ali na molbu
BIBERCESERCE...ga objavljujem :D



Sastojci

250 gr putra sobne T
 1/2 kg brasna
2 s.kasike ulja
2-3 s. kasike staub secera

JOS POTREBNO
Staub secer za uvaljati gotove
lokume

Priprema

1. Putar umutiti sa secerom, dodati ulje, u to dodati brasno i sve dobro izraditi. Istresti na
radnu povrsinu,( obicno ne treba brasna)izraditi jos malo rukama, podjeliti u vise
hrpica( kuglica) 7-8
2. Od svake kuglice napraviti valjak, kao sto se vidi na slici
3. Rezati na duzinu od 4-5 cm, redati u tepsiju u koju smo stavili pek papir Peci/ susiti na
130 *C oko 1 1/2 sat Moraju ostati svjetli
4. Gotove uvaljati u staub secer, kad se ohlade spakovati u kutiju. Mogu dugo stajati i sve
su ljepsi i ljepsi
5. KOD MENE SU 4 VALJKA, ZATO STO SAM PRAVILA SAMO 1/2 MJERE. JA SAM PEKLA 1
SAT NA 120*C POSTO PECEM SA VENTILATOROM U ORGINALNOM RECEPTU NE IDE ULJE,
SAMO PUTAR, ALI JA DODAM, POSTO MI BUDU MEKSI




www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar