četvrtak, 26. ožujka 2015.

Eurokrem torta





Sastojci:

– Plazma keks u komadu 300g
– Margarin 250g
– Mleko 0,5l
– Eurokrem 300g
– Jaja 6
– Secer u prahu 250 + 100g
– Kristal secer 6 kasika
– Brasno 9 kasika
– Lesnik (seckani) 50g
– Slag 200g
– Sirce 1 kasika

Uputstvo za pripremu:



KORA: Umutiti 6 belanaca i 250g secera u prahu, a zatim dodati jednu kasiku sirceta. Smesu rasporediti po plehu, koji je oblozen papirom za pecenje. Rernu zagrejati na 250 stepeni, potom smanjiti na temperaturu pogodnu za susenje kore, i peci priblizno 45 minuta. Nakon toga, koru prevrnuti na tacnu.

ZUTI FIL: 6 zumanaca umutiti sa 6 kasika kristal secera i 9 kasika brasna, uz malo mleka, radi boljeg mucenja. Dobijenu smesu sa preostalim mlekom kuvati kao puding. Nakon toga, ostaviti da se dobro ohladi. U ohladjen fil dodati margarin prethodno umucen sa 100g secera u prahu. Sve dobro mikserom sjediniti.

Ispecenu koru premazati sa eurokremom, posuti seckanim lesnicima, a potom odozgo poredjati plazma keks blago natopljen u mleko. Nakon toga, na tortu naneti i rasporediti zuti fil, pa je premazati umucenim slagom i ukrasiti po zelji. Bon appétit!

http://www.domacikolaci.net/

0 komentari:

Objavi komentar