utorak, 31. ožujka 2015.

ISTINA ILI MIT: Da li od brijanja dlačice postaju tamnije i jače?




Koliko ste puta čuli da nikako ne bi trebalo da brijete noge, a posebno ne druge delove tela, jer ćete biti “dlakaviji” nego ikad. Međutim, da li je to istina?
 Depilacija, Brijanje nogu Foto-ilustracija: FreeDigitalPhotos/marin
U nedostatku vremena za odlazak na depilaciju, mnoge žene posegnu za žiletom kako bi se rešile neželjenih malja s nogu i drugih ključnih delova tela. Međutim, uvek je tu dilema da li ovaj način uklanjanja dlaka izaziva njihov brži rast, tamniju boju i veću gustinu.



Odgovor na ovo pitanje je ujedno i razbijanje mita u koji mnogi i dan danas veruju. Ne, brijanje dlačica s bilo kog dela tela će samo učiniti da vrh dlačice bude oštar, što daje osećaj grubosti i jačine dok dlačica izrasta. Upravo iz tog razloga se može da vam se čini debljom i tamnijom, ali to zapravo nije.

- Kasnije, kad dlačica izraste, taj se utisak gubi, a razlog zašto dlačice nakon brijanja brzo izrastaju je zato što je njihov koren ostao neoštećen i netaknut – pojašnjava Lorens E. Gibson sa Mejo klinike.

Takođe, kada malju iščupate iz korena, njoj je potrebno i do četiri meseca da ponovo “iznikne” na površinu. Pa tako, kad se redovno depilirate, čak i mesec dana posle, vama izraste daleko manje malja nego ako ih samo brijete.

KAKO DO GLATKIH NOGU: Izbegnite kobne greške pri brijanju

Jedini način da sprečite brzo izrastanje svih oštrih dlačica odjednom jeste njihovo uklanjanje voskom ili depilatorom.

(Telegraf.rs)

0 komentari:

Objavi komentar