srijeda, 25. ožujka 2015.

Jevrejska torta





Bela čokolada je bele ili žućkaste boje zato što ne sadrži kakao, već samo kakao maslac. Ukoliko belu čokoladu koristite prilikom pripreme poslastica, vodite računa o tome da se bela čokolada vrlo brzo topi i lako može da zagori ako je kuvate duže vreme

Sastojci

Kora:

12 belanaca
12 kašika šećera
3 kašike brašna
320 g mlevenih lešnika
Fil:

12 žumanaca
12 kašika šećera
250 g bele čokolade
250 g margarina
Dekoracija:

500 ml slatke pavlake

Priprema

Penasto umutiti belanca i uz postepeno dodavanje šećera mutiti dok se šećer ne rastopi. Isključiti mikser, dodati brašno i mlevene lešnike, promešati varjačom i sjediniti sastojke. Razliti u podmazane kalupe i kore peći u rerni zagrejanoj na 200*C oko 20 minuta (ispeći 3-4 kore, a koristiti ili četvrtaste ili okrugle kalupe). U posudi penasto umutiti žumanca sa šećerom, a zatim krem kuvati na pari dok se ne zgusne. Dodati belu čokoladu i mešati dok se ne rastopi. U ohlađen krem dodati penasto umućen margarin i umutiti fil. Filovati kora-fil-kora, dok se ne potroše sastojci. Celu tortu premazati preostalim filom, dekorisati umućenom slatkom pavlakom i do posluženja držati na hladnom mestu.


izvor: kuhinjica

0 komentari:

Objavi komentar