utorak, 31. ožujka 2015.

Magični sirup iz vaše kuhinje: Topi salo, jača imunitet i čisti krv




Ovaj „čudotvorni sirup” možete pripremiti sami, a sastojke verovatno već imate u svojoj kuhinji. Setona gripa još uvek ne jenjava, a ukoliko još niste uvrstili ove namirnice u svoju svakodnevno upotrebu, sada je pravo vreme da tu grešku ispravite.


Sirup koji topi masne naslage

Glavni sastojak ovog sirupa je ren, moćna namirnica koja dokazano utiče na jačanje imunog sistema jer obiluje vitaminima C, B1, B6, B2, magnezijumom, kalijumom i gvožđem . Ren, kao i đumbir, ubrzava metabolizam i čisti krv.

Cimet je odličan izvor mangana i cinka, a njegova karakteristična aroma obogatiće svako jelo. Dokazano da cimet snižava i nivo masti i lošeg holesterola, ima fungicidno dejstvo, odnosno uništava gljivice i sprečava njihov rast.


Moćna kombinacija meda i limuna, poznata je odavnina, a lekari savetuju da se dan započne čašom mlake vode sa par kapi limuna i kašičicom domaćeg meda.
Predlažemo vam da pripremite ovaj sirup i konzumirate ga dva puta dnevno.


RECEPT ZA NAPITAK

POTREBNO JE: 150 g svežeg korena rena,  3 veća limuna, 3 kašike domaćeg meda, 1 kašičica cimeta, 3 cm svežeg korena đumbira.

PRIPRMA: Đumbir i ren oljuštite, a zatim narendajte. Limun iscedite, a ukoliko koristite onaj iz organske proizvodnje, možete koristiti i koru koju ćete narendati. Pomešajte sve sastojke, dodajte med i cimet, promešajte i sipajte u čistu teglu. Uzimajte po jednu kašiku ujutru i uveče na prazan stomak.

Nakon što potrošite ovu količinu, napravite pauzu od mesec dana, pa ponovite još jednom.
Pre upotrebe konsultujte se sa svojim lekarom i farmaceutom .


http://zena.blic.rs/

0 komentari:

Objavi komentar