ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

*Pametan kolac*



Sastojci

Potrebno je:
7jaja
300 gšecera
10 kašikabrašna
250 gmargarina
1 l mleka

Priprema

Istopiti 200 g šecera, kao karamel, pa dodati 1 l mleka. Ostaviti da se šecer otopi, pa ohladiti karamel mleko.
Umutiti žumanca sa 50 g šecera, pa dodati otopljeni margarin.
Belanca umutiti sa 50 g šecera u cvrst sneg.
U žumanca postepeno dodati karamel mleko i brašno, i mutiti mikserom najmanjom brzinom. Na kraju pažljivo
dodatii sneg od belanaca.
Smesu sipati u pouljen i brašnom posut pleh i ubaciti u rernu prethodno zagrejanu na 180 stepeni, pa smanjiti
temperaturu na 150 stepeni. Peci sat vremena.
Pecen kolac ostaviti da se ohladi, pa iseci na kocke.


Zanimljiv kolac  koji za vreme pecenja sam sebi napravi podlogu, kremu i biskvit... Pa, zbog toga je i "pametan
kolac"...



0 komentari:

Objavi komentar