nedjelja, 15. ožujka 2015.

Polpeti od krumpira za 30 minuta. Predivni su.




Sastojci

Za osnovu
1 kgr. krumpir
1 jaje
1 zlicica so
100 gr. kaskaval
100 gr. puretine
2 zlice mleko
20 gr. margarin
zeleni dio mladog luka - (perca od luka)


Za paniranje

1 jaje
2 kasike mleko
po potreba hljebne mrvice (prezla)

Priprema
1. Narezati sitno na kockice kaskaval i puretinu, kao i zeleni dio mladog luka, - perje.
2. Skuvati krumpir, oljustite i dok je vruc istisnite kroz presu.
3. Dodajte mu malo margarina, so , dve kasike mleka i izmesajte ... kad malo oladi dodate
jaje, narezana puretina, kaskaval i pera od mladog luka - izmesajte.
4. Od dobivenu smesu napravite loptice u velicini koji vi zelite.
5. Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 zlice mleko, pa stavite spremljene polpete u
jaje, zatim u prezla i przite - ako volite mozete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u
prezlu...


Posluživanje
Ovo je odlican dodatak jela, a takodje i za meze. Dobar vam tek.

0 komentari:

Objavi komentar