petak, 6. ožujka 2015.

SNEŽNA KATAKLIZMA U AMERICI: Otkazane hiljade letova, vozači zarobljeni, ima mrtvih!
Veliko nevreme ponovo je pogodilo istočni deo SAD zbog čega je otkazano skoro 5.000 avionskih letova, a u Kentakiju su stotine vozača zarobljene zbog snežnog pokrivača visine 58 centimetara.
snezna oluja zima sneg4
Upozorenja i saveti za zimsku oluju su na snazi od američkih država u regionu Srednji Atlantik (Delaver, Merilend, Nju Džersi, Njujork, Pensilvanija i distrikt Kolumbija) do južnih država i od doline Misisipija do Apalačkih planina.

Očekuje se da bi širom severnog dela oblasti Srednji Atlantik moglo pasti još 10 centimetara snega pre nego što oluja oslabi.

Avion kompanije „Delta erlajnz“ sleteo je sa piste i udario u ogradu dok se spuštao na njujorški aerodrom „LaGvardija“ po snežnoj oluji. Niko nije povređen.

Guverner Kentakija Stiv Bišir proglasio je vanredno stanje, a stotine vozača je ostalo zarobljeno u snegu tokom noći pošto je saobraćaj na autoputevima zaustavljen.

Saobraćaj na autoputu 24, u blizini Paduke, takođe je počeo da se kreće, ali su temperature tokom noći pale, pa je led ponovo stvorio problem.
Najavljeno je da neće raditi stotine škola, vladinih kancelarija i sudova u distriktu Kolumbija, Nju Džersiju, Južnoj Karolini i Tenesiju. U Vašingtonu su zatvorene federalne službe i Kongres.

Ima izveštaja o poledici u dolini reke Ohajo i okolnim državama, a jedna osoba je stradala u sudaru u okrugu Dikson u Tenesiju.

U Dalasu je hicima iz vatrenog oružja ubijen mušakrac dok je fotografisao kako pada sneg, ali niko nije uhapšen i motiv ubistva nije poznat, saopštila je policija.


Otkazano je ukupno 4.858 letova, a snežnom olujom su najteže pogođeni aerodromi u Dalasu, Vašingtonu, Filadelfiji i Njujorku.

U nekim delovima Masačusetsa palo je i do 19 centimetara snega, ali nije zvanično saopšteno da li je u Bostonu oboren rekord u godišnjoj količini snega – pet centimetara bi oborilo ukupnu rekordnu godišnju količinu snega od 274 centimetra koliko je palo 1995-96. godine.


http://web-tribune.com

0 komentari:

Objavi komentar