četvrtak, 12. ožujka 2015.

ŽENA 7 GODINA NIŠTA NIJE JELA: Nažalost, do kraja života ona neće okusiti hranu!






Dvadesetpetogodišnja Nikola Nikols iz Boltona, 2008. godine se razbolela, a mislila je da je u pitanju grip. Na početku, doktori su je slali kući misleći da preuveličava svoj zdravstveni problem.


Predomislili su se kada su shvatili da nešto ozbiljno nije u redu, a prva dijagnoza bila je – poremećaj pri ishrani.

Kasnije, nakon što nije mogla da zadrži bilo šta što pojede ili popije u svom organizmu, doktori su konačno došli do prave dijagnoze.



Nikola pati od gastropareze, retkog poremećaja koji dovodi do paralize svih stomačnih mišića, a stomak gubi mogućnost da prerađuje bilo kakvu hranu. To objašnjava zašto je povraćala i do 50 puta dnevno, a njen problem je počeo kad je imala samo 18 godina, ali to nije shvatila ozbiljno.



Jedini način na koji ona može da živi su kese sa veštačkom hranom koje su povezane direktno na njen krvotok, kao i kese sa glukozom koje joj pružaju energiju, piše Dejli mejl.

Na svom venčanju sa dvadesetsedmogodišnjim Benom, nije mogla da jede, a tada je i saznala da više nikada u životu neće moći ništa da pojede. Nikola inače ima dvoje dece, ali joj nije teško da im kuva obroke i pravi im ukusne napitke.



– Nije mi teško, ja im sve spremam iako to nikada neću smeti da okusim. Kada bih probala, odmah bi mi se slošilo i počela bih da povraćam u strašnim bolovima – izjavila je Nikola.

Iako žive u teškim uslovima ova porodica našla je način da se nosi sa ovim problemom. Iako su za Nikolu neka uobičajena zaduženja naporna, ona se brine za svoju porodicu.

Izvor: kurir.rs


1 komentar:

  1. nisi jedina raga....a ni ja ,,mislila sam da sam sam na ovoj planeti ,,igramo u istom timu,,pobedjujemo !!!!!

    OdgovoriIzbriši