ponedjeljak, 2. ožujka 2015.

ŽENA IMALA 203 KILOGRAMA: Pogledajte u kakvu se ljepoticu pretvorila kad je smršala 114 kg!
Nakon godinu dana, bivša pizza majstor koja živi u Yorku, ne liči više na nekadašnju sebe.
– Prije nego što sam smršala, osjećala sam se zarobljena u svom tijelu. Nisam mogla biti ‘ja’, nisam se mogla kretati niti raditi što sam htjela.

– Ali, sada sam slobodna. Osjećam da mogu sve šta hoću – kazala je.
Anini problemi počeli su prije pet godina kada je kombinacija radnih smjena, sklonosti prema pizzi i hrane kao utjehe rezultirala sporim, ali neprekidnim debljanjem.
Njena navika jedenja velikih količina talijanske hrane u 5 ujutro kad završi posao nikako nije pomogla.


– Smiješna stvar je da ja čak ne bih rekla da sam bila opsjednuta hranom. Jednostavno sam jela pogrešne stvari u pogrešno vrijeme.
ANA2
Ana, koja je kao dijete bila prosječne težine, nije više mogla ni raditi jer je zbog kilograma teško disala, a i teško se kretala.
– Debljina je uticala na sve segmente mog života. Nisam mogla obavljati kućanske poslove, nisam mogla otići ni po hljeb. Izgubila sam i posao zbog debljine, šef je rekao da u kuhinji ne može raditi neko ovako debeo.
– Bila sam tako depresivna, da nisam mogla ni iz kuće izaći. Mislim da je najgore što sam jedva disala. Nisam mogla spavati, a momak se budio u sred noći da provjeri jesam li živa. Bilo je to zastrašujuće vrijeme.
Konačno, Ana je odlučila da je vrijeme da smrša. Umjesto prejedanja pizzom i čipsom, počela je normalno jesti četiri posebno formulirana obroka.


Na tako strogoj dijeti za godinu dana je smršala 114 kilograma. Sada jede normalno, uglavnom zdravu hranu, a kaže da joj je gubitak kilograma promijenio život.
– Sada trčim svaki dan, idem na vožnje biciklom, uživam u plesu…
Moj momak je sve vrijeme bio divan, podržavao me, a sada je jako ponosan na mene.

doznajemo.com

0 komentari:

Objavi komentar