Pripremom ove slastice uštedjet ćete vrijeme, a okus neće biti umanjen jer
banane s keksima u podlozi i finim umakom od karamela proizvest će
jedinstven užitak.
Sastojci
150 g Mljevenog keksa Dolcela
80 g maslaca
30 g Kakaa u prahu Dolcela
2 banane
Za karamel umak:
150 g šećera
250 ml mlijeka
Za kremu:
1 Šlag krema vanilija Dolcela
125 ml mlijeka
Priprema
1. Mljevenom keksu dodajte kakao i promiješajte. Dodajte 6 žlica vode, promiješajte, a
zatim dodajte rastopljeni maslac i sve još dobro promiješajte.
2. Smjesu rasporedite u kalup za pite (3 kom.) ? 15 cm ili u jedan kalup ? 24 cm. Smjesu
dobro utisnite da dobijete jednoličnu podlogu po dnu i po rubu kalupa. Kalup stavite u
hladnjak 20-ak minuta da se podloga dobro stisne.
3. Banane narežite na ploške i posložite ih po površini keksa.
4. Za karamel, šećer stavite u posudu i zagrijavajte dok ne dobijete svijetli karamel.
Pažljivo prelijevajte mlijekom i kuhajte na laganoj vatri da dobijete umak.
5. Topao umak prelijte preko banana i ostavite da se ohladi.
6. Hladnom mlijeku dodajte sadržaj vrećice za kremu i miješajte električnom miješalicom
dok ne dobijete kremu.
7. Nanesite je na pitu pomoću slastičarske vrećice, pospite kakaom u prahu i poslužite.
Savjet
Za pripremu karamel umaka šećer stavite u tanjem sloju u plitku posudu i pažljivo ga
otapajte da ne zagori, a kad dodate mlijeko, lagano ga zagrijavajte uz miješanje da
dobijete umak.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar