četvrtak, 9. travnja 2015.

ČOKOLADNA KEKS TORTA



Omiljena torta mojih sinova... Srećom, vrlo jednostavna... Pored četiri
muškarca u kući nemam baš mnogo vremena za kerefeke...


Sastojci 10 osobe

oko 1 kg pti ber keksa
7 jaja
280 gr šećera
100 gr čokolade za kuvanje
125 gr margarina
125 gr maslaca
malo mleka za natapanje keksa
ukrasi po želji


Priprema

1. Jaja (cela) i šećer staviti da se kuvaju na pari. (Ja to radim u loncu za mleko, sa duplim
dnom, nema pečenja, šurenja i sl.). Neprestano mešati žicom. Kad počne da se
zgušnjava, a to će biti čim para počne da šišti iz ventila, smesa će biti gusta i skuvana
za 5 - 7 minuta. Dodati čokoladu izlomljenu što sitnije, skloniti sa vatre i mešati dok se
čokolada ne istopi. Ostaviti da se potpuno ohladi.

2. Mikserom dobro umutiti margarin i maslac, pa dodati čokoladnu masu.

3. Ugrejati malo mleka, pa umakati kekse i slagati na tacnu. Premazati filom i slagati sve
dok ima materijala. Ukrasiti po želji, glazurom, šlagom, čokoladnim ili šećernim
mrvicama i sl. Ja sam rendala euroblok, jer ima lepe braon- bele pruge...

Posluživanje

Ovaj fil zovem univerzalni čokoladni fil , jer se slaže sa svim što poželite u vašim kolačima.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar