srijeda, 1. travnja 2015.

JAFFALADA




Kada su se sreli gospodin Čokoladni i ljepotica Nara to je bila ljubav na prvi pogled! Tako sjajna i narančasta unjela je svjetlosti u njegove tmurne dane. Od tada je ovaj par nerazdvojan, a kako bi se i Vi uvjerili u ovu sjajnu kombinaciju čokolade i naranče svakako isprobajte ovaj recept!

Sastojci

Biskvit

 5 jaja
 8 žlica šećera
 1 dcl ulja
 1 dcl vode
 8 žlica brašna
 3 žlice gorkog kakaa
 1 Prašak za pecivo Dolcela
 1 naranča


Krema

 3 Praška za puding od čokolade
 1 žlica Gussnel Dolcela
 1 litra i 2 dcl mlijeka
 10 žlica šećera
 200 grama maslaca
 200 grama Lino lade Jaffa
Žele od naranče

 3 žlice Gussnel Dolcela
 3 žlice šećera
 3 dcl soka od naranče
Priprema

Težina:
Jednostavno
1
Biskvit:
U veću zdjelu odvojiti žumanjke, dodati šećer i izmiksati. U čašu uliti ulja do polovice, pa do vrha vode. Dodati žumanjku i šećeru te izmiksati.
Dodati suhe sastojke i izmiksati. Istučene bjelanjke lagano umiješati u smjesu. Izlijati u kalup promjera 26cm (na kojem je podloga od masnog papira) i peći 30 minuta na 180 stupnjeva. Ohlađeni biskvit prerezati na dva dijela i namočiti sokom od jedne naranče.
2
Krema:
U prašak za puding dodati žlicu gussnel-a, 10 žlica šećera, 2dcl mlijeka i dobro promiješati. Dodati u 1l mlijeka i skuhati u puding. Kako bi izbjegli grudice, gotov puding uliti na veću tacnu i preko toga staviti prozirnu foliju! Kada se ohladi, staviti puding u zdjelu u kojoj je maslac sobne temperature i izmiksati. Dodati lino ladu jaffa. Za još bolji jaffa okus podijeliti kremu na dva dijela i u jedan dio dodati rashlađeni žele od naranče.


3
Žele od naranče:
Dobro promiješati 3 žlice gussnel-a sa 3 žlice šećera i 1dcl soka od naranče. Dodati u ostatak soka od naranče (kupovni ili iscijeđeni) i skuhati.

4
Slaže se redom: biskvit, krema, krema sa želeom, biskvit! Ukrasiti sa šlagom i listićima čokolade.


Izvor: coolinarika.com 

0 komentari:

Objavi komentar