srijeda, 27. svibnja 2015.

Baklava bez kora sa jogurtom




SASTOJCI
100 gr mlevenih oraha
100 gr suvog grožđa
1 čaša jogurta
1 šoljica ulja
3 šoljice mleka
3 šoljice brašna
3 šoljice griza
1 prašak za pecivo

Sirup:
400 g šećera
500 ml vode
sok od jednog limuna


Priprema

U vanglicu staviti orahe, suvo grožđe, jogurt, mleko, brašno, ulje, griz, prašak za pecivo i sve lagano dobro izmešati.

Sipati u podmazan pleh. Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Peći u zagrejanoj rerni, dok gornja strana ne dobije zlatno braon boju oko 30 min…Iseći na željeni oblik.

Sirup: šećer dobro razmutiti u vodi i dodati sok od jednog limuna i pustiti da vri 5 minuta…

Napomena: ako nalivate sa hladnim sirupom, baklava mora biti vruća – ako nalivate vrućim sirupom, baklava mora biti hladna.


Izvor : stil.rs

0 komentari:

Objavi komentar