ČOKOLADA S KOKOSOVIM ULJEM
Preukusno i zdravo!
Sastojci:
2 žlice kokosovog ulja, omekšalog
2 žlice kakaa u prahu
½ žlice meda
Upute:
U maloj zdjeli pomiješati sva tri sastojka i miješati da se dobro povežu. Slatkoću prilagoditi okusu.
Izliti čokoladnu smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i zagladiti s lopaticom.
Staviti čokoladu u zamrzivač na 20 minuta, a potom izvaditi i izrezati nožem na komadiće.
Poslužite izravno iz zamrzivača i uživajte!
Napomena:
Važno je da se kokosovo ulje nije potpuno otopilo jer će se kokosovo ulje i kakao prah razdvajati. Za glatku teksturu je najbolje koristiti čvrsto ili omekšalo kokosovo ulje.
Ovaj recept je nevjerojatno prilagodljiv pa slobodno budite kreativni! Dodajte više ili manje meda (ili neki drugi zaslađivać), komadiće kokosa, narezane bademe, pistacije, sušeno voće, komadiće sirovog kakaa… kombinacije su beskrajne.
Kana – Healthy Market
0 komentari:
Objavi komentar