petak, 29. svibnja 2015.

HOROR-PRIČA AMERIČKOG LIJEČNIKA Mislio je da se izliječio od ebole, a onda mu je plavo oko postalo zeleno





Američki liječnik koji je prošle godine doletio natrag u SAD nakon što je zaražen virusom ebole, proglašen je uspješno izliječenim. No virus mu je kasnije pronađen - u očnoj jabučici.


Ian Crozier ispričao je za New York Times da ga je oko dva mjeseca nakon što je otpušten iz bolnice u listopadu lijevo oko odjednom jako zaboljelo, te je lošije vidio.

Šarenica u njegovom lijevom oku počela je gubiti plavu boju i postala svijetlo zelena.

Nakon brojnih testova, liječnici su ostali šokirani kada su zabili iglu u njegovo oko i iz staklastog tijela izvukli tekućinu koja je bila pozitivna na virus.

- Bio sam zgrožen kad sam saznao da je virus bio u meni bez da sam znao - kazao je Crozier (44) koji je za infekciju dobio tretman steroidima i eksperimentalnim antivirusnim lijekom.

Tijekom narednog mjeseca njegov se vid vratio, a lijevo oko ponovno poplavilo.

Virus je pobrao radeći u afričkoj državi Sierra Leone i bio je kritično bolestan kada je u rujnu zaprimljen u bolnicu Emory u Atlanti.

Liječnici su kazali kako nema straha od širenja virusa jer su uzorci suza i vanjske očne ovojnice sada negativni, no upozorili su ostale koji su preboljeli virusnu infekciju da obrate pozornost i pregledaju oči.

Već je poznato da ebola mjesecima nakon što je uklonjena iz krvi, ostaje u spermi. Dosad je od zlokobnog virusa preminulo više od 10.000 ljudi, uglavnom na zapadu


http://www.jutarnji.hr/

0 komentari:

Objavi komentar