Sastojci
Za mesnu podogu
500 gr. mleveno meso
jedna glavica crni luk
2 broja jaja
cesne luk
2 kriski hleba
vegeta, sol, biber mleveni, persin
za palacinku
4 jaja
2 zlice brasna
50 gr. ribani sir
Za fil
50 gr. varenu mrkvu
50 gr seckana sunka
50 gr. seckani kiseli krastavcici (kornisoni)
50 gr. seckani kaskaval
2 jaja od koji jedno kuhano
Priprema
Iseckanmo sunku, krstavcici i kackavalj, isto tako i mrkvu, jedno kuvano jaje izrendamo, a ono drugo zivo stavimo u ovu smjesu i izmesamo – to nam je vec nastao fil.
Dodamo u mljeveno mesto i izmesamo seckani crni luk, cesnjak, 2 jaja, 2 kriske hleba predhodno potopljene u vodu, dodamo persin, so, vegetu, biber, ostavimo da odstoji malo kako bi sve postalo bas onako kompaktno.
Za palacinku: Mutimo jaja ko za tortu, dodamo zlicu brasna i sir, i stavimo da se pece tacno u pleh koji je po duzini 30 sm. i sirina 20 sm.na koji predhodno ste izlili jedan fildjan za kafu od onih mnjih ulje, stavili u pecnicu da se malo ulje zagrije. Pece se 3 min. izvadite i zarolajte u krpu.
Sad od mljeveno meso napravimo na celofan ili najlon folija koru koja je podloga za sve ostalo u duzini od 30 sm.
Na ovako spremljenu koru od mesa postavimo vec ohladjenu koru palacinke, na nju na jedan kraj stavimo fil i zavijemo u rolat pomocu najlon foliju na koja smo napravili koru od mesa.
Kad smo to zarolali stavimo u isti pleh u koji smo pekli palacinku, zalijemo ovako spremljeni rolat sa vrucim uljem (to se pravi kao ne bi kasnije ispucala kora mesa) i stavimo u zagrijanu pecnicu ovo ispecit. Pece se 30 min.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar