utorak, 2. lipnja 2015.

6 trikova uljepšavanja uz pomoć limuna



Prirodno skladište vitamina C, koje nam je poznato pod nazivom limun, pruža mnogobrojne pogodnosti, a između ostalog, može nam pomoći i da izgledamo fenomenalno. Jedna od njegovih značajnih primjena je i u kozmetici. U nastavku pogledajte 6 trikova uljepšavanja uz pomoć limuna.





Pomiješajte sok od limuna sa malo šećera i dobićete fantastičan prirodni piling.
Prokuhajte 200 ml mlijeka sa dvije kašičice svježeg limunovog soka i jednom kašičicom rakije. Ostavite smjesu da se ohladi, nanesite je na lice i sačekajte da se osuši. Isperite mlakom vodom. Dobijena smjesa, već nakon nekoliko primjena, ublažuje bore na čelu i oko očiju.
Straračke pjege ili mrlje na licu najlakše ćete posvijetliti, ako na njih nanesete svježi sok od limuna. Nakon petnaest minuta, isperite lice hladnom vodom. Tretman radite dva puta dnevno.




Pomiješajte sok jednog limuna i 50 ml maslinovog ulja i dobićete fantastičan prirodni piling, ali i odličnu hidratantnu masku.
On vam može pomoći i da se riješite peruti. Potrebno je da iscijedite dva limuna i da ih pomiješate sa 200 ml vode. Dobijenu mješavinu koristite za finalno ispiranje kose.
Ukoliko želite da se riješite žutih noktiju, potopite ih u mješavinu od 200 ml mlake vode i soka od jednog limuna na pet minuta. Nakon toga, nokte istrljajte korom limuna (unutrašnjom stranom).

Autor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar