četvrtak, 4. lipnja 2015.

NJEŽAN DESERT GOTOV ZA 15 MINUTA



Nježan  a opet drzak, blag a opet jakog utiska , jednostavan a opet složen....



Sastojci
tamna krema
300 ml slatkog vrhnja( pravo ne biljno)
100 g tamne čokolade ( 60%)
100 g mliječne čokolade
svijetla krema
200 ml slatkog vrhnja( pravo ne biljno)
175 g bijele čokolade
preljev od višanja
250 g smrznutih višanja ( može i iz kompota)
4 žlice šećera (pune)

 
200 ml vode (ili sok iz kompota)
1 žlica gustina ( puna)
2 žlice višnjevca

Priprema


1.
Za tamnu kremu zagrijte 300 ml slatkog vrhnja, ali nesmije zakipiti. Prelijte vrhnjem izlomljenu mliječnu i tamnu čokoladu i mješajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite sat vremena na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u hladnjak na 4-5 sati ili preko noći.
2.
Za svijetlu kremu zagrijte 200 ml slatkog vrhnja, ali nesmije zakipiti. Prelijte vrhnjem izlomljenu bijelu čokoladu i mješajte dok se čokolada ne otopi. Ohladite sat vremena na sobnoj temperaturi i nakon toga stavite u hladnjak na 4-5 sati ili preko noći..
3.
Nakon 5 sati ili sljedeći dan izvadite svijetlu i tamnu kremu iz hladnjaka i svaku zasebno izmiksajte kratko mikserom. Rasporedite tamnu kremu u čaše, a nakon toga i svijetlu kremu te stavite u hladnjak.

 
4.
U vodu stavite gustin, šećer i cimet te dobro izmješajte da nebi bilo grudica i kuhajte dok se  malo ne zgusne. Dodajte višnje i prokuhajte još minutu dvije. Maknite sa vatre i dodajte višnjevac i ohladite. Prelite po čokoladnim kremama i još kratko ohladite u hladnjaku.
Posluživanje

Ja sam posložila u 4 čaše


Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar