utorak, 27. siječnja 2015.

BOMBICE SA BELOM ČOKOLADOM



Potrebno je :
1 šoljica skuvane kafe, 250 g mlevenog keksa, 250 g kokosa, 250 g šećera, 200 g bele čokolade, 100 g crne čokolade , 5 kašika ulja



PRIPREMA:
Sve sastojke dobro zamesite sa šoljicom skuvane jake crne kafe. Pravite kuglice, pa ostavite jedan dan da se osuše i tek onda ih umačite u rastopljenu belu čokoladu. Ostavite u frižideru da se ohlade. Crnu čokoladu rastopite na pari sa uljem. Prohladite masu, pa kuglice šarajte rastopljenom crnom čokoladom.

OKO KUGLICE SA RUMOM

POTREBNO JE:
300 g mlevenog keksa , 250 g margarina, 200 g šečera u prahu, 6 kašika ruma, 100 g čokolade
ZA GLAZURU: 150 g čokolade, 7 kašika ulja


PRIPREMA:
Zamesite margarin i šećer u prahu, pa postepeno dodajte keks, zatim rum i otopljenu čokoladu. Dobro izmešajte. Od dobijene smese oblikujte kuglice i ostavite da se stegnu. Pripremite glazuru i svaku kuglicu prelijte glazurom. Ostavite da se stegne čokolada. Pre služenja stavite u papirne korpice.
 


PLAZMA BOMBICE SA KIKIRIKIJEM

POTREBNO JE:
300 g šećera, 1 dl vode, 125 g margarina, 200 g mlevenog keksa , 200 g mlevenog kikirikija.
ZA GLAZURU: 100 g čokolade, 20 g margarina, 3 kašike ulja, 200 g sitno seckanog kikirikija

PRIPREMA: Ušpinujte šećer sa vodom i u to dodajte margarin. Kada se otopi margarin, dodajte keks i mleveni kikiriki. Ostavite masu da se ohladi, pa pravite bombice. Rastopite čokoladu, margarin i dodajte ulje. Bombice umačite u glazuru i zatim u sitno seckani kikiriki. Ostavite bombice da se ohlade u frižideru pre serviranja.


Izvor : zena.blic.rs

0 komentari:

Objavi komentar