nedjelja, 18. siječnja 2015.

Dunavski valovi


Dunavskim valovima ono nešto više od svakidašnje slastice daje upečatljivo
ime što priziva istoimeni, jedan od najpopularnijih bečkih, a svakako
Straussovih valcera. Nadamo se da će vam ovaj slatki ples biti ugodan i dok ga
pečete i dok ga kušate.


Autor: coolinarika

 1h i 30min Srednje zahtjevno

Sastojci
Za tijesto:
6 jaja
250 g šećera
160 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
160 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
250 g maslaca
1 Prašak za pecivo Dolcela
100 ml mlijeka
2-3 žlice kakaa u prahu
malo Cimeta mljevenog Podravka
500 g ocijeđenih višanja iz kompota light Podravka ili 500 g svježih višanja bez koštica

Za kremu:

750 ml mlijeka
2 vrećice Pudinga vanilin Dolcela
2 Vanilin šećera Dolcela
200 g maslaca
2 žlice šećera u prahu


Priprema

1. Maslac i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte žumanca i mlijeko, a nakon toga brašno
izmiješano s praškom za pecivo. Na kraju lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka.
2. Polovicu mase ulijte u namašćeni pleh (vel. 35×22 cm), a u preostalu masu umiješajte
kakao i cimet, pa je prelijte preko žute mase u plehu.
3. Po tome rasporedite ocijeđene višnje. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 35 minuta na
180°C.
4. Dok se biskvit peče, pripremite kremu. Prašak za puding izmiješajte sa šećerom, vanilin
šećerom i s malo hladnog mlijeka, a ostalo mlijeko stavite da zakipi.
5. Dodajte mu razmućeni puding i kratko kuhajte, maknite ga s vatre, malo ga ohladite i
umiješajte maslac, koji ste pjenasto izmiješali s 2 žlice šećera u prahu.
6. Ohlađenu kremu rasporedite po ohlađenome pečenom biskvitu i prelijte čokoladnom
glazurom.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar