Dama u čokoladnom i džemastom ruhu okusa..., tako jednostavna, a tako
dobra!
Autor: darwina
50min Srednje zahtjevno
Sastojci
Za kolač:
100 g šećera
60 g šećera u prahu
125 ml ulja
60-100 g Džem extra borovnica Podravka
90 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka
90 g Pšeničnog glatkog brašna
Podravka
1 žličica Praška za pecivo Dolcela
1 žličica Sode bikarbone Dolcela
1 žličica Vanilin šećera Dolcela
45 g kakaa
200 ml jogurta
40 ml mlijeka
Za glazuru:
25 g maslaca
50 g čokolade
3 žlice slatkog vrhnja
Priprema
1. Izmiješajte šećer, šećer u prahu, ulje i džem.
2. Pomiješajte brašna, dodajte prašak za pecivo, sodu bikarbonu, vanilin šećer i kakao.
3. U smjesu od brašna umiješajte smjesu od džema i ulja, a zatim i jogurt koji ste
izmiješali s mlijekom.
4. Sve dobro promiješajte i izlijte u namašćen duguljasti kalup (26×12 cm).
5. Kolač pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.
6. Na laganoj vatri otopite maslac, čokoladu i vrhnje, pa ovom glazurom prelijte još vrući
kolač.
Posluživanje
Ohlađeni kolač narežite i poslužite.
Savjet
Kolač će biti sočan, a da li je pečen provjerite drvenim štapićem ili čačkalicom koji nakon
vađenja treba ostati čist.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar