Nemate puno izbora kad ga probate: morate reći 'mmmmm' ... i uživati :)
Autor: notsoevil
Sastojci
Svijetli dio:
cca 4 dl mlijeka
1 žlica smeđeg šećera
1 žlica bijelog ruma
3-4 žlice griza
cca 3 žlice kokosovog brašna
Tamni dio:
cca 4 dl mlijeka
1/2 žlice smeđeg šećera
100 g tamne čokolade
(ovdje s 85 % kakaa)
3-4 žlice griza
1 žlica bijelog ruma
Još potrebno:
cca 2 koluta ananasa
(svježeg ili iz kompota)
za posipanje kokosovo brašno
Priprema
1. Ukoliko je potrebno, očistite ananas i narežite ga na komadiće (ili ga ocijedite iz
konzerve). Pristavite za kuhanje prvu količinu mlijeka, ruma i šećera
.
2. U vruće mlijeko umiješajte griz, uz miješanje skuhajte te u vruće umiješajte ribani
kokos. Ulijte u kalup obložen pek papirom.
3. Pristavite drugu količinu mlijeka, ruma i šećera. U međuvremenu utisnite okomito
komadiće ananasa u svijetli dio (cca do pola).
4. Toplom mlijeku dodajte razlomljenu čokoladu te miješajte dok se ne otopi - moja
preporuka je da nemate cijelo vrijeme smjesu na vatri već da je po potrebi maknete, da
vam ne zagori. Kada se čokolada rastopi, umiješajte griz i kuhajte cca 2-3 minute (tj.
koliko grizu treba da se skuha).
5. Prelijte preko svijetle smjese, tako da zapuni sve rupe između ananasa i prekrije ga.
6. Kada se prohladi, desert stavite u hladnjak i dobro ohladite. Pažljivo ga izvadite iz
kalupa i po želji pospite ribanim kokosom.
Posluživanje
Napomena: ova varijanta je za odrasle - za dječju varijantu umjesto ruma stavite neku
prihvatljiviju aromu (npr. vanilin šećer) i ev. mliječnu čokoladu.
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar