utorak, 27. siječnja 2015.

Kokosove bombice


Sastojci
4 jaja + žumanjak ako su sitnija ili
3jaja + žumanjak ako su krupnija,
200g kokosa , 200g šećera

Krema:
2dl mlijeka , 50g šećera , 2 žlice
brašna , 50g maslaca

Priprema
1. Izmiješajte jaja , kokos i šećer i oblikujte manje kuglice.
2. Redajte ih na pek papir sa manjim razmakom jer ne narastu puno.Pecite od 15-20 min.
u zagrijanoj pećnici na 170( da dobiju zlatnu boju).
3. Nadjev( krema): Umutite 2 žumanjka sa malo mlijeka šećerom i brašnom i skuhajte u
ostatku mlijeka.
4. U toplu kremu umiješajte maslac da se sjedini sa ostatkom kreme.
5. Pečene bombice malo ohladite , odvojite sa papira i prerežite vodoravno. Nadjenite
toplom kremom( ne vrućom) i ukrasite po želji.

Posluživanje
Poslužite uz kavu ili uz nedjeljni objed.Uživajte. ( Manjih bude oko 40 , a većih 30-tak)

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar