utorak, 27. siječnja 2015.

Kinder torta



Sastojci za kinder torta:


6 jaja
7 žlica šećera
3 žlice glatkog brašna
3 žlice krušnih mrvica
3 žlice kakaa
5-6 žlica mlijeka
1 vanilin šećer s okusom ruma
1 prašak za pecivo
na vrh noža začina za medenjake ili cimeta

Za kremu:

1/2l vrhnja za šlag
2 mala sirna namaza
2 žlice šećera u prahu
1 vrećica želatine u prahu
5-6 žlica mlijeka

I još:

20 dag čokolade za kuhanje
8 dag margarina
5 žlica ulja
1 žica vode

Kako pripremiti kinder torta:

Da bi ste pripremili kinder pinguin za biskvit razdvojiti bjelanjke od žumanjaka pa miksati žumanjke sa šećerom i vanilijom dok ne postanu pjenasti. Dodavati tada postepeno ostale sastojke uz miksanje. Na kraju umiješati kuhačom čvrsto tučeni snijeg od bjelanjaka. Biskvitnu smjesu izliti u velik lim od pećnice na papir za pečenje i peći na 180ºC 20 min.

Sa pečenog biskvita maknuti papir za pečenje, prerezati ga po dužini na pola kako biste dobili dvije kore. Svaku koru poškropiti sa nekoliko žlica mlijeka.

Za kremu miksati vrhnje za šlag uz dodatak šećera u prahu dok ne postane čvrsto. Dodati tada i sirni namaz pa dobro izraditi i sjediniti sa šlagom. Na kraju dodati želatinu pripremljenu prema uputi na omotu.

Čokoladu otopiti sa svim ostalim sastojcima na laganoj vatri uz stalno miješanje. Ne smije provrijeti, dovoljno je da se svi sastojci otope i da dobijete lijepu tekuću strukturu.
Na jednu polovicu biskvita premazati polovicu kreme, preliti preko kreme polovicu čokoladnog preljeva i lagano ga poravnati dugim nožem. Staviti kolač u hladnjak da se glazura malo stvrdne. Potom preko čokolade premazati ostatak kreme, pokriti drugim biskvitom pa preko njega preliti ostatak čokoladnog preljeva.

Sve skupa dobro rashladiti i poslužiti rezano na kocke ili na deblje šnite.
Nadamo se da će vam se svidjeti ova kinder torta, prijatno!

Izvor : http://kolacici.net/

0 komentari:

Objavi komentar