utorak, 20. siječnja 2015.

Nepečeni čokoladni kolač – recept



Volite slatko i volite praviti kolače, ali ne volite da vam to oduzima previše vremena? Onda je ovaj recept za vas. Probajte ovu tortu koja se ne peče i obradujte sebe i svoje najmilije.


Sastojci:

    800 gr. petit keksa
    1/2 l. mlijeka
    200 gr. čokolade
    250 gr. margarina
    3 kesice vanila šećera

Glazura:

    200 gr. čokolade za kuhanje
    1,5 dcl slatke pavlake
    1 kašika margarina

Priprema:

U toplom mlijeku istopiti čokoladu, margarin i vanila šećer. Keks izmrviti, preliti sa toplim mlijekom i izmješati.

U kalup, oblika po želji, stavite foliju da bi kolač kasnije mogli lako da izvadite, rasporedite smjesu od keksa i ostavite u frižider na dva, tri sata da se stegne.
Priprema glazure:


Dobro zagrijati slatku pavlaku, skinuti sa šporeta, staviti u nju komadiče čokolade i margarina , izmješati da se dobije glatka i sjajna smjesa i kada se ohladi na sobnoj temperaturu preliti preko gotovog kolača.

Izvor:(blog.neum-bih.com)

0 komentari:

Objavi komentar