petak, 20. veljače 2015.

Domaće krem bananice





 Sastojci

    za smesu
     600 gr šećera
     30 gr (3 kesice) želatina
     300 ml vode
     1 ekstrat od banane
    za preliv
     150 gr čokolade
     malo putera
     malo ulja


Priprema
    1
    600 gr šećera skuvati sa 200ml vode dok se ne rastopi šećer, nekih 4, 5 minuta.
    2
    u 100ml vode istresti 3 kesice želatina
    3
    kada se šećer istopi taj sirup nasuti u plastičnu posudu i dodati natopljeni želatin.
    4
    tu smesu mutiti najmanje 15 minuta, dok ne postane gusta. U to dodati ekstrat od banane i jos malo promutiti. (mogu se dodati i 2 ekstrata ukoliko želite jači ukus banane, ja stavljam 2 jer vise volim jači ukus).
    5
    smesu razliti u uljem podmazan pleh
    6
    kada se ohladi iseći na kocke i preliti topljenom čokoladom. Kolač se može preliti i pre sečenja ali ja ga prvo isečem da bude preliven sa svih strana.

coolinarka.com

0 komentari:

Objavi komentar