petak, 13. veljače 2015.

E u r o


Sastojci:
biskvit:
 10 dkg sjeckani prženi lješnjak
 7 bjelanjaka
 15 dkg šećera
 1 dl ulja
 7 žlica brašna
 1 prašak za pecivo

krema:
 7 žumanjaka
 7 dl mlijeka
 7 žlica šećera
 2 vrećice puding od vanilije
 250 g maslaca ili margarina


glazura:
 20 dkg čokolade
 10 dkg maslaca
 malo ulja
i još:
 1 nutela
 20 dkg pettit beure keksa

Priprema:
Na lim za pečenje 30×40 stavi pek papir i na njega rasporedi ravnomjerno lješnjake.
Ulupaj čvrsti snijeg od bjelanjka i šećera, zatim dodaj ulje, te na kraju lagano kuhačom umiješaj brašno s pp.
Stavi peći u zagrijanu rernu na 180 C 15 minuta.
Kada je biskvit ispečen okreni da lješnjaci budu gore, te premaži nutelom.
Kekse umoči u vruće mlijeko, te složi preko nutele.
Skuhaj kremu, te u hladno dodaj izrađeni maslac, te ju premaži po keksima.
odozo glazura ili tko voli šlag.


SAMO DA NAPOMENEM: ovaj put sam u kremu dodala 10 dkg maslaca i 2 dl slatkog vrhnja.
meni savršena kombinacija, pogotovo ako kolač ne mora stajati više dana.

Posluživanje:
meni je osobno bolja glazura, ali tko voli više šlag može i njega stavit umjesto glazure.
ovaj put sam skuhala kremu kako piše i u gotovu kremu sam dodala 250 g čokolade s 50% kakaa, oko 100g maslaca i na kraju 350 ml vrhnja .......... krema je nešto posebno.


Recept preuzet sa: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar