utorak, 24. veljače 2015.

Evo kako da saznate da li vas neko traži na internetu!

Evo kako da saznate da li vas neko traži na internetu!
Koliko puta ste se zapitali da li vas neko traži na internetu? Konačno se pojavila mogućnost da proverite da li je neko ukucao vaše ime u pretraživače na vebuPrema nekim istraživanjima više od 90 odsto beba mlađih od dve godine već je na internetu, tj. već je moguće naći različite podatke o njima. Veoma je važno znati da li nas neko traži na internetu i kako se to radi.

Ne treba misliti da je svaka pretraga odmah razlog za paniku, jer i sami vrlo često pretražujemo ljude i informacije o njima, a da nemamo lošu nameru.

Možda će vam delovati preterano, ali uopšte nije loša ideja koristiti ovu mogućnost pri čemu ćete dobiti obaveštenje svaki put kad vas neko pomene na vebu.

Ulogujte se u Google i otvorite www.google.com/alerts. Unesite svoje ime u kućicu za upozorenja pri vrhu stranice i kliknite Create Alert. Pomoću poveznice Show Options proširite pregled i odaberite koliko često želite da obaveštenja stižu, kao i gde će biti poslata.

Funkcioniše slično kao Google Alerts, ali s naglaskom na društvene mreže, Mention.com šalje upozorenja na spominjanje imena. Postoje mobilne aplikacije za Android i iPhone, kao i aplikacije za Windows 8 i Chrome.Na raspolaganju su vam do tri kriterijmua, kao i odabir jezika. Odaberite Next Step, pa izvore koje želite koristiti, poput blogova, foruma, Facebooka, Twittera. Filtrirajte izvore koje ne želite da pratite. Potom kliknite Create My Alert, pa Save. Možete povezati i svoje korisničke račune na Facebooku i Twitteru s Mentionom kako bi obaveštenja brže stizala.

LinkedIn.com profil je koristan za pronalaženje novog posla, bilo da ste honorarac, stručnjak u svom poslu, ili ako ste jednostavno u potrazi za promenom trenutnog posla. Međutim, prisutnost na LinkedInu znači da možete biti pronađeni.

Prijavom na LinkedIn imaćete mogućnost prikazivanja ukupnog broja pregleda profila za određeno razdoblje. Članovi LinkedIn Premiuma imaju malu prednost jer će videti sve pojedinosti o onima koji ih pretražuju. Ako neko koristi uslugu kako bi vas pronašao, postoji dobra šansa da je to u vezi sa poslom.

Izvor: Radio Sarajevo

0 komentari:

Objavi komentar