srijeda, 18. veljače 2015.

Krem torta




Sastojci :


1 l mleka
10 kašika šećera
3 pudinga od vanile
300 g mlečne (Milka) čokolade
100 g bele (Milka) čokolade
1/2 l slatke pavlake



2 kesice želatina
5 kašika šećera u prahu
200 g krem sira
1 čaša kisele pavlake
300 g malina
1 voćni jogurt od maline (330 ml)
1 veće pakovanje plazma keksa
...i još:
2 pakovanja krem šlaga od čokolade

Priprema:

Od 1 l mleka odvojiti 200 ml, da se razmuti puding. Ostalo mleko, zajedno sa šećerom staviti da proključa. U provrelo mleko zakuvati razmućeni puding.

Vruć puding podeliti na dva dela. U jednu polovinu dodati 300 g izlomljene mlečne čokolade, a u drugu polovinu staviti 100 g izlomljene bele čokolade. Mešati da se čokolada otopi. Kada se čokolada otopila, oba fila pokriti sa providnom folijom i ostaviti da se potpuno ohlade.

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice. Slatku pavlaku umutiti u čvrsti šlag. Dodati krem sir, kiselu pavlaku i šećer, pa sve sjediniti. U otopljeni želatin sipati malo voćnog jogurta, mešati da se želatin potpuno otopi (paziti da ne proključa). U umućenu pavlaku dodati ostatak voćnog jogurta, kao i pripremljeni želatin. Umutiti da se svi sastojci sjedine.

U ohlađene filove (crni i žuti) dodati po 5 kašika umućene pavlake sa želatinom. Umutiti mikserom da kremovi postanu penasti. U ostatak slatke pavlake dodati maline i kašikom izmešati.

Uzeti dublju šerpu (vel. 28 cm) i obložiti je providnom samolepljivom folijom. Kalup sa obručem ne može da se koristi zbog visine torte.

U šerpu prvo sipati ceo beli fil, pa preko njega deo crnog fila. Zatim preko crnog fila ide ceo fil sa pavlakom i voćem, pa druga polovina crnog fila. Preko crnog fila poređati plazmu, prethodno potopljenu u mleko. Pokriti i gornju površinu torte sa folijom i ostaviti u frižideru preko noći.

Sutradan izvaditi tortu, prevrnuti je na tacnu za služenje, skloniti foliju i premazati sa umućenim krem šlagom od čokolade. Ukrasiti po želji.

Izvor: recepti.com

0 komentari:

Objavi komentar