petak, 20. veljače 2015.

KREMASTA TORTA OD KAFE




Omiljeni crni napitak, nezaobilazan dio jutarnjeg rituala, našao je svoj put i do poslastica i to u najfinijem obliku. Uživajte u kremastom slatkišu sa ukusom "crnog zlata".


Sastojci:


Za kore:

3 jaja

120 g šećera u prahu

2 bjelanceta

120 g brašna


  ½ kašišice cimeta

kašičica mljevene kafe

kašičica praška za pecivo

Za fil:

100 g putera

150 g putera od kikirikija

2 kašike šećera

100 ml slatke pavlake

Za preliv:

100 g cokolade

kašičica putera

2 kašičice vode

šećera u prahu po ukusu

Priprema:

 
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite bjelanca. Brašno miješajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umiješajte u jaja zajedno sa snijegom od bjelanaca. Smjesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.
Biskvit uzdužno presijecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.
 zenskiportal.me

0 komentari:

Objavi komentar