Omiljeni crni napitak, nezaobilazan dio jutarnjeg rituala, našao je svoj put i do poslastica i to u najfinijem obliku. Uživajte u kremastom slatkišu sa ukusom "crnog zlata".
Sastojci:
Za kore:
3 jaja
120 g šećera u prahu
2 bjelanceta
120 g brašna
½ kašišice cimeta
kašičica mljevene kafe
kašičica praška za pecivo
Za fil:
100 g putera
150 g putera od kikirikija
2 kašike šećera
100 ml slatke pavlake
Za preliv:
100 g cokolade
kašičica putera
2 kašičice vode
šećera u prahu po ukusu
Priprema:
Rernu zagrijte na 180 stepeni. Ulupajte jaja sa šećerom. Posebno umutite bjelanca. Brašno miješajte sa cimetom, kafom i praškom za pecivo, pa umiješajte u jaja zajedno sa snijegom od bjelanaca. Smjesu sipajte u podmazan kalup pa pecite u rerni 40 minuta. Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.
Za fil umutite oba putera sa šećerom i umućenom slatkom pavlakom.
Biskvit uzdužno presijecite tako da dobijete tri kore. Prvu i drugu koru premažite filom. Preliv napravite tako što ćete istopiti čokoladu sa malo vode, šećerom i puterom. Premažite time tortu i ostavite je u frižideru najmanje tri sata do služenja.
zenskiportal.me
0 komentari:
Objavi komentar