ponedjeljak, 23. veljače 2015.

Ledene kocke





Sastojci

Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
2 žlice ulja
3 žlice kakaa
6 žlica brašna
1 prašak za pecivo


Preljev


1 dl šećera
2 dl vode
Krema
7,5 dl mlijeka
2 pudinga od vanilije
1 žlica gustina
10 žlica šećera
25 dag margarina
1 bourbon vanilija šećer


Glazura

13 dag čokolade za kuhanje
6 žlica ulja


Priprema

1. Jaja izmiksati sa šećerom, dodati ulje i na kraju brašno pomiješano s kakom i praškom
za pecivo. Smjesu uliti u lim, veličina moga lima je 26x38 cm. Ispeći. Gotov biskvit malo
prohladiti pa zaliti vrućim preljevom.
2. Za preljev prokuhati vodu sa šećeom.
3. Krema: 2,5 dl mlijeka izmiješati s pudingom i gustinom, a u ostatak dodati šećer i
prokuhati. U provrelo mlijeko dodati smjesu s pudingom. Skuhati gustu kremu. Ohladiti
uz povremeno miješanje. U hladnu kremu dodati pjenasto izrađen margarin s bourbon
vanilija šećerom, miksati malo duže da krema bude što pjenastija. Premazati po
biskvitu i staviti preko noći u hladnjak, a zatim staviti glazuru. Čokoladu i ulje otopiti na
pari.


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar