četvrtak, 12. veljače 2015.

Lešnik- napolitanka torta



kore I i III:

12 belanaca
24 kasike secera
200gr. mlevenih lesnika
2 kasike brasna
2 kasike prezli

kora II:

6 belanaca
100gr. secera
1 puding sa ukusom slatke pavlake

fil I:
18 zumanaca
250gr. secera
500ml. mleka
2 pudinga sa ukusom cokolade
375gr. margarina
200gr. cokolade
150gr. mlevenih lesnika

fil II:
500ml. slatke pavlake
200gr. lesnik napolitanki
glazura:
150gr. cokolade
4 kasike ulja
dekoracija:
200gr. slaga
2dcl. kisele vode
3 stangle cokolade
kuglice Ferrero rocher

Priprema
1. Za koru I dobro izmutiti 6 belanaca sa 12 kasika secera,pa dodati 100gr.mlevenih
lesnika,1 kasiku brasna i 1 kasiku prezli.Smesu
polako sjediniti kasikom pa izliti u pleh(38x26)obolozen papirom i peci koru u
zagrejanoj rerni na 180C 25minuta.Na isti nacin
napraviti i koru III.
Za koru II dobro izmutiti 6 belanaca sa secerom,pa dodati prah za puding i polako
sjediniti sa kasikom.Smesu sipati u oblozen pleh
www.coolinarika.comLešnik- napolitanka torta
i peci koru na 180C 20minuta.

2. Za fil I izmutiti zumanca i prasak za puding sa 2dcl.mleka,a ostatak mleka(3dcl.)staviti
da provri sa secerom.U vrijuce mleko skuvati
izmucenu smesu.Pred kraj kuvanja dodati i cokoladu izlomljenu na kockice,pa skuvati
fil.Kada se ohladi sjediniti ga sa prethodno
umucenim margarinom,pa dodati i mlevene lesnike.
Za fil II umutiti slatku pavlaku(ali da ne bude previse gusta),pa dodati mlevene lesnik
napolitanke.

3. Filovati:koraI,fil I,fil II,kora II,fil I ,fil II,kora III.Sa ostatkom fila I premazati celu
tortu.Odgore staviti glazuru od cokolade,a dekorisati
sa umucenim slagom u kojem je dodata otopljena cokolada.Radi dekoracije sloziti i
ferrero kuglice.Ja sam ukrasavala sa kuglicama iz kucne verzije:)

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar