ponedjeljak, 2. veljače 2015.

Milenium Torta :)


Predivno nedjeljno poslijepodne... Opatija... hotel Milenium... moja
prijateljica i ja (naravno s boljim polovicama :DDD)... sjedimo na terasi, s
mirisom mora u kosi i uživamo u prirodnim ljepotama... priča se nastavlja...


Sastojci
Za podlogu:
100 g poprženih i mljevenih lješnjaka
100 g čokolade za kuhanje (40% kakaa)

Za ganache mousse kremu:
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
50 ml mlijeka
100 g tamne čokolade (70 % kakaa)

Za mousse od bijele čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g bijele čokolade

Za mousse od tamne čokolade:
50 ml mlijeka
150 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g čokolade za kuhanje (40 % kakao)
Za preljev:
300 ml Šlaga 5+ Dolcela
150 g mliječne čokolade
75 g tamne čokolade (70 % kakaa)
75 g čokolade za kuhanje (40 % kakaa)

Priprema
Za podlogu:
1. Popržite lješnjake i očistite ih od ljuskica, sameljite na krupnije komadiće i pomiješajte
s otopljenom čokoladom. Stavite dobivenu masu na masni papir u kalup za torte veličine
oko 20 cm.
2. Stisnutu i ohlađenu čokoladnu podlogu okrenite i maknite papir, dobit ćete predivnu
čokoladnu podlogu punu lješnjak
.
Za ganache mousse kremu:
1. Slatko vrhnje, mlijeko i čokoladu stavite na laganu vatru da se otopi i kada zavrije,
maknite na stranu da se hladi. Krema ne smije biti tvrda, nego tekuća, a opet hladna.
Miksajte je nekoliko minuta dok ne dobijete pjenu poput moussa. Premažite preko
podloge i stavite u hladnjak da se hladi
.
Za mousse od bijele čokolade:
1. Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu bijelu
čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Bijelu
mousse kremu nanesite preko tamne kreme i vratite u hladnjak.
Za mousse od tamne čokolade:
1. Izmiješajte mlijeko i slatko vrhnje, izmiksajte do pola i lagano dodajte otopljenu tamnu
čokoladu. S najmanjom brzinom električnom miješalicom povežite sastojke. Kremu od
tamne čokolade nanesite preko bijele kreme i vratite u hladnjak.

Preljev preko torte:
1. Prokuhajte slatko vrhnje. Mliječnu čokoladu stavite u jednu posudu, a tamnu čokoladu
(70% kakaa) i čokoladu za kuhanje u drugu posudu.
2. Ravnomjerno podijelite vrhnje po čokoladama i dobro sve špatulicom promiješajte da se
čokolade otope i da nema grudica.
3. Ohladite i pojedinačno svaku prelijte po torti. Prvo mliječnu čokoladu prelijte i stavite
hladiti. Zatim prelijte tamnu smjesu čokolada te prelijte i stavite hladiti.
Posluživanje
Toplim nožem zagrijanim u vrućoj vodi izrežite tortu na kriške pa poslužite.
Savjet
Prilikom pripreme moussa čokoladu malo ohladite i odjednom je umiješajte u napola
istučeni Šlag5+ i pazite prilikom miješanja da ne prijeđete granicu između moussa i šlaga
tj. da ostane smjesa mekanija, jer će se inače stvarati grudice masnoće.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar