srijeda, 25. veljače 2015.

Nekoliko savjeta koji će vam pomoći da napokon savršeno skuhate tjesteninu





Nekoliko savjeta koji će vam pomoći da napokon savršeno skuhate tjesteninu

Ako volite hranu i istinski uživate u njoj, onda znate da postoji i savršeno pripremljena tjestenina. Da biste je i sami mogli pripremiti trebate znati neke osnovi, a iako kuhanje tjestenine zvuči kao najlakši posao na svijetu, vjerujte nam da nije tako.



Kuhanje vode

Jako je važno da zaključa točno određena količina vode, na pravoj temperaturi. Tjestenina zahtijeva više vode nego što većina misli. Budite sigurni da ste upotrijebili dovoljno vode i da je na potrebnoj temperaturi prije nego u nju stavite tjesteninu.

Izbjegavajte sol

Nemojte sol staviti u ključalu vodu. Dok je u tom stanju, tjestenina ne treba sol, nego je radije dodajte tijekom kuhanja. Također, pripazite jer se na većinu tjestenina dodaje parmezan koji sadrži sol.

Isperite nakon kuhanja

Jednom kad ste gotovi, isperite tjesteninu pod mlazom vode, kako bi zaustavili proces kuhanja. Prekuhana tjestenina je posljednja stvar koja vam treba.

Iskušajte različite tjestenine

Odaberite različite oblike i teksture tjestenine, ovisno o tome kakvo jelo pripremate. Od makarona i rezanaca do pužića, postoji toliko različitih vrsta da se slobodno bacite na eksperimentiranje.


Magazin.hr / timesofindia.indiatimes.com

0 komentari:

Objavi komentar