utorak, 10. ožujka 2015.

4 tipa stomačnog sala i kako ga se najlakše riješiti


Prije nego počnete sa strogom dijetom kako biste eliminisali suvišne centimetre oko vašeg struka, prvo saznajte koji tip stomačnog sala imate i šta uraditi po tom pitanju.

Stomak koji liči na izduvanu gumu. Ovaj oblik stomačnog sala nastaje zbog dugotrajnog sjedenja u istoj poziciji i nepokretnosti tijela. Pored toga, konzumiranje slatkiša može dodatno pogoršati problem. Ako se borite sa ovim oblikom stomačnog sala, smanjite i unos alkohola i gaziranih pića. Najlakši način da ga se riješite jeste da počnete da se zdravo hranite. Takođe, krećite se češće.

Stomak uzrokovan stresom. Nisko zaobljeno stomačno salo obično “pogađa” perfekcioniste, ali i one koji imaju problema sa probavom i oticanjem. Jedini način da ga se riješite jeste da prestanete sa upražnjavanjem prakse preskakanja obroka te da izbjegavate konzumiranje brze, nezdrave hrane i velikih količina kofeina.

Niski stomak. Mekani stomak u donjem dijelu abdomena obično se povezuje sa konzumiranjem jednolične hrane i sjedenjem. On se može “pojaviti” i kod mršavih ljudi koji, jednostavno, nisu dovoljno aktivni. U ovom slučaju najvažnije je kretanje u kombinaciji sa raznovrsnijom ishranom i svježe cijeđenim sokovima i drugim zdravim napicima koji utiču na smanjenje sala.

Nadutost. Naduveni stomak uglavnom se javlja kao posljedica intolerancije na hranu, alergija ili obroka koji sadrže male količine vitamina i minerala. Trebali biste konzumirati napitke koji pozitivno utiču na probavni sistem i smanjuju nadimanje. U ovom slučaju vam nije potrebno pretjerano vježbanje već izbalansirana ishrana.

Ishrana igra ključnu ulogu u eliminisanju sala sa predjela stomaka, ali i ostalih dijelova tijela, kao što su butine i zadnjica. Takođe, imajte u vidu da je fizička aktivnost, a posebno određene vrste vježbi, od presudnog značaja. Kada je riječ o vježbama, preporučujemo sledeće: 4 super vježbe za super ravan stomak i 3 vježbe koje eliminišu “šlauf” oko struka.

Izvor: minimagazin.info

0 komentari:

Objavi komentar