ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Bijeli kokos rolat




Moj omiljeni kolač iz djetinjstva kojeg obožavaju i moja djeca, lagan i
elegantan.


Sastojci 6 osobe
Biskvit
5 jaja
100 g šećera
1 vanili šećer
3 žlice tople vode
100 g mekog pšeničnog brašna
25 g gustina
1/2 praška za pecivo
Krema
8 dcl mlijeka
3 žlice kokosovog brašna
4 žlice šećera
70 g gustina
50 g margarina


Priprema

Biskvit

1. Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva C.Jaja, šećer i vanili šećer izmiksajte, dodajte vodu,
brašno pomješano s gustinom i praškom za pecivoi polako izmješajte.
2. Tepsiju veličine 43x32 cm (otprilike, naravno) obložite papirom za pečenje, istresite
izmiksanu smjesu za biskvit i stavite peći oko 15 min. Pečeni rolat pažljivo uvijte skupa
s papirom za pečenje i ostavite da se ohladi.
Krema
1. U mlijeko namočite kokosovo brašno (najbolje dan ranije).U šerpicu stavite dio mlijeka
s kokosom i šećer da zavrije, za to vrijeme u drugu polovicu mlijeka umutite gustin.
2. Maknite vrelo mlijeko s vatre i polako umutite mlijeko s gustinom, pustite da provrije
neprestano mješajući. Kad se krema zgusne ostavite da se ohladi.
3. U ohlađenu kremu umješajte margarin. Namažite kremu na biskvit, urolajte pa ju
namažite izvana i malo ju ukrasite vilicom .


www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar