utorak, 10. ožujka 2015.

OSLOBODITE SE DLAČICA NA LICU ZAUVIJEK: Ovaj recept rješava problem!

Mnogo žena ima problema sa dlačicama na licu, bilo da su u pitanju nausnice, malje uz uho ili liniju vilice, kao i dlačice na bradi. Problem klasične depilacije kada je u pitanju osjetljiv dio kao što je lice jeste pojava akni i crvenila.


Što je od svega najgore, dlačice se uvijek vraćaju, ponekad iste, ponekad još jače ili slabije, ali za to postoji potpuno prirodno rješenje, koje žene s Bliskog istoka koriste stoljećima.




Sve što vam treba jeste kurkuma, brašno od slanutka i malo mlijeka ili jogurta.
Kurkuma dubinski čisti kožu, uklanja mrtve stanice i druge nečistoće s površine kože, potiče rad limfnih žlijezda i površinsku cirkulaciju krvi, a zbog svog protuupalnog djelovanja, ona ublažava akne, pojačava sjaj i prirodnu pH vrijednost kože.

Recept sa Bliskog istoka za uklanjanje dlačica sa lica
Sastojci:
– 2 žlice brašna od slanutka
– 1 žličica kurkume
– mlijeka ili jogurta po potrebi

Kurkumu možete naći u svakom bolje snabdevenom supermarketu ili trgovini zdrave hrane, a brašno od slanutka možete napraviti sami – u dobrom mlinu za kavu sameljite slanutak ili ga kupiti u trgovini zdrave hrane.



Priprema:
Pomiješajte kurkumu i brašno od slanutka u posudici iu to sipajte malo mlijeka ili jogurta, koliko je potrebno da se sastojci sjedine, a vi dobijete gustu smjesu.
Nanesite je na željenu zonu u smjeru rasta dlačica i ostavite oko 20 minuta, odnosno dok se ne sasuši. Istrljajte čistom pamučnom tkaninom ili četkicom umočenom u mlaku vodu i isperite.
Napomene: Napominjemo žutu boju kurkume, koja će dati lijep ton licu, ali nakon tretmana potrebno je dobro isprati lice. Tretirana zona će možda biti malo crvena, ali će to brzo splasnuti zbog protuupalnog svojstva moćne kurkume.
Ovaj tretman treba ponoviti 3-4 puta tjedno kroz mjesec dana, a rezultat je fenomenalan – dlačice se maksimalno prorjeđuju, istanjuju i posvjetljuju, a na kraju i trajno nestaju.

Izvor: kurir.rs

0 komentari:

Objavi komentar