ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Proljeće je stiglo, hranite se zdravo





S proljećem dolazi i novo doba prehrane, jer proljetno povrće može učiniti prava mala čuda za naš uspavani organizam.


Proljeće nam donosi nove plodove prirode koji mogu osvježiti naš jelovnik i pokrenuti uspavani organizam novom energijom. Ako ste svratili do tržnice, sigurno ste uočili da je puna ukusnih novosti.

Artičoke su izvor magnezija koji je ključan za velik broj biokemijskih reakcija u tijelu, a nedostatak ovog minerala tjera mišiće da rade napornije kako bi obavili neku funkciju i zbog toga se brže umaraju.

Jagode su pune vitamina C koji će ojačati imunitet i razbuditi tijelo, a kako imaju i velik udio antioksidansa koji će ukloniti umor s lica i izgladiti kožu, treba ih jesti u velikim količinama. Kako nemaju puno kalorija, čim cijena postane povoljna, navalite slobodno.

Mladi češnjak nježnijeg je okusa od starog, pa ga se može lakše konzumirati u većim količinama. Odličan je za gubljenje kilograma jer ima više alicina, spoja koji mozgu šalje poruku da smo dovoljno pojeli.

Šparoge su fantastično povrće prepuno folata, vitamina iz B kompleksa koji podižu raspoloženje jer su ključni za sintezu neurotransmitera dopamina i serotonina.

Špinat je sjajan izvor željeza koje će našim crvenim krvnim zrncima pomoći prenijeti više kisika u mišića i na taj nas način opskbiti potrebnom energijom, baš kao i Popaja u crtiću.

http://metro-portal.hr/

0 komentari:

Objavi komentar