utorak, 24. ožujka 2015.

RUČAK NABRZINU KREMENADLE IZ RERNE





Jako meke, u finom sosu a priprema veoma jednostavna i brza...

Sastojci

 

 5 vecih
krmenadli (oko 1 kg.)
 1 glavica
crnog luka

 5 cenova
belog luka
 1 govedja kocka
za supu
 pola litre
vrele vode
 1 dl
belog vina
 od zacina
so, biber, lovorov list

ulje, brasno za paniranje
Priprema

 

Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno (ja to volim da radim sa graham ili integralnim, da budu malo tamnije) i prziti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.

Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mesati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost upiti.Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno.
************************************************************
Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, bude veoma fino i pikantno ;))
Posluživanje

Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, testenina, pirinac...I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus ;))


Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar