Jako meke, u finom sosu a priprema veoma jednostavna i brza...
Sastojci
5 vecih
krmenadli (oko 1 kg.)
1 glavica
crnog luka
5 cenova
belog luka
1 govedja kocka
za supu
pola litre
vrele vode
1 dl
belog vina
od zacina
so, biber, lovorov list
ulje, brasno za paniranje
Priprema
Krmenadlama odstraniti kosti, oprati ih, posusiti ubrusom, istanjiti cekicem, posoliti i pobiberiti. Zatim ih uvaljati u brasno (ja to volim da radim sa graham ili integralnim, da budu malo tamnije) i prziti na ulju u tiganju da dobiju lepu, rumenu boju. Kada se isprze slagati ih u vatrostalnu posudu poprskanu uljem.Preko krmenadli staviti nekoliko lovorovih listica.
Na istom ulju na kome su se przile krmenadle, proprziti crni luk iseckan na rebarca, zatim dodati sitno iseckan beli luk i 3, 4 kasike brasna. U pola litre vrele vode razmutiti sitno izmrvljenu kocku za supu i time preliti luk i brasno u tiganju, jos malo mesati da se zgusne i malo posoliti.
Preliti krmenadle sosom iz tiganja, da ih potpuno prekrije sos jer ce one tecnost upiti.Poprskati ih vinom. Poklopiti vatrostalnu posudu ili je prekriti alu-folijom i peci u rerni 45 minuta na 180 stepeni, zatim otklopiti i peci jos deset minuta otkriveno.
************************************************************
Ponekad u preliv dodam po kašičicu slatke i ljute mlevene paprike, bude veoma fino i pikantno ;))
Posluživanje
Uz krmenadle moze se servirati pire krompir, testenina, pirinac...I naravno, salata po izboru, kod nas je to bio kiseli kupus ;))
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar