utorak, 14. travnja 2015.

Ekonomican, brz i ukusan kolac





Sastojci

Potrebno je:

1 caša (od 200 ml)mleka
1 cašašecera
1 cašaulja
3 kašikekakaoa
1 kašikakafe (Neskafe Gold)
1pomorandža (sok)

...i još:
2jajeta
1 cašabrašna
1prašak za pecivo
1vanil šecer
1pomorandža (korica)

Priprema
U dublju posudu staviti mleko, šecer, ulje, kakao, kafu i isce?eni sok od pomorandže. Žicom za mucenje
sastaviti sve sastojke. Mutiti malo duže, da bi se rastopila kafa, pošto je u granulama. Odvojiti pola smese i
ostaviti na stranu.
Odvojiti belanca od žumanaca. Umutiti cvrsto belanca, dodati žumanca, pa umutiti da postane penasto. Dodati
mešavinu brašna, peciva i vanil šecera. Na kraju dodati narendanu koricu od pomorandže. Sjediniti sve sastojke mikserom. Dodati pola smese koja je prethodno umucena. Promešati i sipati u pleh (30x20 cm), koji je dobro
podmazan i posut brašnom. Staviti da se pece, na 170 stepeni. Probati cackalicom da li je peceno, da se kolac ne
presuši.
Ispeceni kolac izvaditi i preliti sa ostatkom smese sa kafom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, pa ga
staviti u frižider da se glazura, malo stegne. Zatim ga iseci na kocke. Moja deca su izdržala sat vremena da bude
u frižideru, pa smo ga isekli. Topi se u ustima, napravite ga i uvericete se.
Savet
Za sve sastojke mera je ?aša od 200 ml zapremine.


http://www.recepti.com/

0 komentari:

Objavi komentar