srijeda, 8. travnja 2015.

POPPY TORTA





Za sve makoljupce jedna prefina torta.Prvo nisam znao kako je nazvati pa sam pogledao u engleski rječnik kako se kaže mak i evo imena… Pošto je poznato da je mak opijat pazite na količinu pojedene torte da ne postanete ovisnici :-)

Poppy torta

Sastojci

BISKVIT

 20 dag mljevenog maka
 20 dag smeđeg šećera
 2 dcl mlijeka
 7 jaja
 20 dag margarina
 10 dag grožđica
 1 limun
 1 vrečica vanilin šećera
 0,5-1dcl ruma za kolače


BIJELA KREMA

 2,5 dcl mlijeka
 5 dag oštrog brašna
 25 dag maslaca ili margarina
 20 dag šećera u prahu
 2 vrečice vanilin šećera
ČOKOLADNA GLAZURA

 3 žlice vode
 2 žlice šećera u prahu
 15 dag čokolade za kuhanje
 10 dag margarina


Priprema

Vrijeme pripreme:
60 min

Prvo zavrijte mlijeko s smeđim šećerom i u to dodaj te mljeveni mak i još lagano promiješajte te ohladite

Odvojite žumanjke od bjelanjaka te u žumanjke dodajte maslac i šećer te pjenasto izmiksajte

Zatim u tu smjesu dodajte ohlađeni mak ,grožđice koje ste namakali u rumu, limunovu koricu i limunov sok te sve to lijepo izmiješajte ta dodajte snijeg od bjelanjaka i sve to lijepo objedinite

Dobivenu smjesu stavite u okrugli kalup koji ste namazali maslacom i posuli brašnom i ispečite biskvit na temperaturi od 180°C oko 40 minuta. S čačkalicom provjerite da li je dovoljno pečeni.

Pečeni biskvit prerežite na tri djela i premažite bijelom kremom…

Bijelu kremu napravite tako da brašno razmutite s malo hladnog mlijeka i to dodajte u vruće mlijeko nakratko prokuhajte da se zgusne.



Mikserom pjenasto izmješajte maslac ili margarin, dodajte mu šećer u prahu i vanilin šećer te žlicu po žlicu ohlađene smjese mlijeka i brašna


Biskvitne kore premažite bijelom kremom


Kada je gotova torta prelijte tortu čokoladnom glazurom koju ste napravili tako da vodu šećer i čokoladu rastopite na pari i dodajte zatim margarin te time prelijete kolač.
Posluživanje

Možete je ukrasiti šlagom, ali dovoljna je i sama po sebi.
Malo su mi se kore trgale pa presjek baš nije sjajan ali je zato okus fenomenalan.
Uživajte u okusu maka!!!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar