srijeda, 1. travnja 2015.

RECEPT ZA BEČKU ŠNICLU SA SUSAMOM I TARTAR SOSOM





Bečke šnicle su jedan od najpoznatijih svetskih specijaliteta koji i naše domaćice jako često pripremaju.
Ali da li ste probale bečke šnicle sa susamom.
U originalnin recept ne ide susam, ali svakako treba da ih probate u ovoj varijanti jer će samo poboljšati ukus.
Bečke šnicle se prave jako jednostavno i brzo i idealne su za dane kada nemate puno vremena za spremanje ručka!
Pogledajte recept i saznajte kako se spremaju, a otkrićemo vam i sjajan recept za tartar sos koji će ovom jelu dati jednu kompletnu notu.

Potrebni sastojci:


4 svinjske snicle od po 180 g,
3 jaja,
100 g susama,
2 kisela krastavca,
100 g majoneza,
75 g prezle,
malo belog vina,
2 kašike brašna,
ulje,
so i mleveni crni biber.

Priprema:
Korak 1: Snicle istucite tučkom, posolite, uvaljajte u brašno, umucena jaja i mesavinu prezle i susama. Pržite ih udubokom ulju dok ne porumene.

Korak 2: Tartar sos - U sud sa izrendanim krastavcima dodajte majonez i malo belog vina. Promešajte.
Poslužite uz pirinač ili krompiriće. Prijatno!


Izvor : http://mogujatosama.rs

0 komentari:

Objavi komentar