četvrtak, 7. svibnja 2015.

FINE SOČNE I MEKANE ZAPEČENE ŠNICLE





Zapečene šnicle s puno luka,slatkoga vrhnja i sira…


Sastojci

60-80 dag šnicli(svinjetina…)
60 dag luka
1/2 l slatkoga vrhnja za kuhanje
20 dag ribanoga sira
sol,papar,vegeta,peršin
maslac i brašno za šnicle


Priprema

Šnicle narezati što tanje,istući ih s kuhinjskim batom pa začiniti s soli,paprom i vegetom.Tada ih uvaljati u brašno i popržiti naglo s obje strane na vrućem maslacu.
Luk narezati na tanke rezance i isto ga popržiti na maslacu da postane staklast.Namastiti tepsiju i na dno poslagati napola pečene šnicle.Po njima raspodijeliti izdinstani luk.



Sve zaliti s slatkim vrhnjem i ostaviti preko noći u frižideru.Nakon toga po vrhu raspodijeliti naribani sir.
Staviti peći na 200 stupnjeva u pećnicu na 20-25 minuta.Poslužiti uz salatu i bugete.


Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar