petak, 13. veljače 2015.

Lagana torta od sira


Prozračna tekstura i svježi okus torte od sira odlike su ovog laganog deserta, a
zbog mljevenog keksa brzina pripreme je dodatni bonus.

Sastojci
240 g Mljevenih keksa Dolcela
1 žlica Kakaa u prahu Dolcela
50 ml slatkog vrhnja
40 g maslaca

Za kremu:
500 g krem sira
400 ml slatkog vrhnja
3 jaja
150 g Vanilin šećera u prahu Dolcela
2 žlice Oštrog brašna Podravka

Za glazuru:
40 g maslaca
100 g čokolade za kuhanje

Priprema
1. Kekse pomiješajte s kakaom, ulijte vrhnje, otopljeni maslac i dobro izmiješajte
električnom miješalicom.
2. Dno kalupa za torte (24 cm) obložite papirom za pečenje i lagano ga nauljite.
Pripremljenu smjesu ravnomjerno dobro utisnite u kalup.
3. Sir i slatko vrhnje zajedno dobro izmiješajte električnom miješalicom. Dodajte jaja,
šećer u prahu, brašno i ponovo izmiješajte.
4. Smjesu ulijte u kalup, lagano poravnajte i pecite u zagrijanoj pećnici na 170 °C oko 40
minuta. Kad je pečen ostavite ga još 30-ak minuta u zatvorenoj ugašenoj pećnici.
5. Maslac dobro zagrijte, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i poklopite. Nakon 2
minute dobro izmiješajte i prelijte preko kolača.

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar