petak, 13. veljače 2015.

Mekane kiflice


Slatke, slane, prazne, punjene, ma sve su odlične! :) Isprobala sam puno
recepata za kiflice, ali ovaj mi je najbolji!

Sastojci
Za tijesto
1 kg glatkog brašna
1 svježi kvasac
sol (po potrebi, otprilike jedna
žlica)
2 žlice šećera
2 dl ulja
oko 7 dl mlijeka

Preporuka za punjenje
25 dag salame (šunka u ovitku, kuhana
šunka)
25 dag sira (gouda ili slično)
1,5-2 vrhnja
malo vegete (2-3 manja prstohvata)

Priprema
1. Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da se dižu, a zatim zajedno s ostalim sastojcima
zamijesite mekano tijesto.
2. Ostavite tijesto pokriveno krpom da se diže na toplom. Nakon pola sata ponovno
promiješati tijesto pa ostaviti još kojih pola sata da se diže, odnosno dok prilično ne
naraste.
3. Tijesto zatim podijelite u 4 loptice, svaku razvucite i režite trokutiće te oblikujte
kiflice.
4. Slažite kiflice u nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje te premažite jajem i uljem koje
ste prethodno pomiješali. Pecite ih na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.

Posluživanje
Ove su kiflice odlične kad su prazne, fine su i s pekmezom, a ja najviše volim kad su
punjene smjesom koju sam gore preporučila jer su od vrhnja još mekše. Izbor prepuštam
vama! Dobar tek! :)

www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar