petak, 13. veljače 2015.

KOKOLINE: Brze nepečene kuglice bolje i od Rafaela


Ukusna slastica za koju vam ne treba puno vremena i truda, a oduševiće sve one koji je kušaju. Savršeno za praznike i porodična okupljanja.

Sastojci:

– 250 ml slatkog vrhnja ili vrhnja za šlag
– 100 g bijele čokolade
– 1 vanil sećer
– 1 puding od vanilie
– 100 g kokosa
– po želji šećer u prahu
– po želji bademi


 
Priprema:
Od 250 ml vrhnja odvojiti 50 ml. Vrhnje staviti kuhati a prah za puding izmiješati s odvojenih 50 ml vrhnja.
Kada vrhnje počne kuhati, smanjiti temperaturu na laganu, maknuti posudu s ploče i umiješati razmućeni puding. Miješati pjenjačom dok se zgusne (vrlo brzo se zgusne).
Skloniti s ploče i u vruću kremu umiješati van. šećer i nakidanu bijelu čokoladu, miješati dok se čokolada otopi.
Zatim dodati kokos i promiješati.


Probati kremu i po želji dodati malo šećera u prahu ako volite slađe.
Ja nisam koristila šećer, svi koji su probali bili su jako zadovoljni i rekli da je dovoljno slatko. Puno ljudi voli dosta slatko pa ako ste u toj skupini po želji dodajte malo šećera.
Kremu staviti u frižider oko 15 minuta, zatim oblkiovati male kuglice i uvaljati ih u kokos.
Po želji se može u svaku kuglicu staviti badem, tada su još finije i sličnije raffaelu.
Slobodno mogu stajati na sobnoj temp. cijeli dan, preko noći čuvati u frižideru.

Izvor:(coolinarika.com)

0 komentari:

Objavi komentar