Ovi predivni napuhanci svaki me put jednako oduseve,a zasto.....!?Evo djelim
receptic sa vama,probajte,pa se sami uvjerite zasto!!!!!
Autor: zocacro
2h Jednostavno
Sastojci 6 osobe
10-11 dl brasna
12 gr suhog kvasca
1 kasika maslinovog ulja
1/2 kasikice soli
4,5 dl tople vode
Priprema
1. Prosijte brasno u posudu u kojoj cete mjesiti.Dodajte kvasac,ulje,sol i nakraju
doljevajte toplu vodu i mjesite na laganoj brzini oko 10 min.Tjesto mora biti meko,
elasticno i odvajati se od stjenke posude!
2. Prekrijte posudu prozirnom folijom ili krpom i stavite ja na toplo da tjesto udupla
volumen,nekih 30-45 min.
3. Kada je tjesto uduplalo volumen,premjesite ga lagano.Po potrebi dodajte malo
brasna,ako vam se lijepi za ruke i istresite ga na pobrasnjenu radnu podlogu!
4. Tjesto podjelite na 12 hrpica.Svaku oblikujte u finu lopticu i stavite sa strane.Prekrijte
ih toplom krpom i ostavite nekih 5-10 min da malo odmore.
5. Kada su loptice odmorile svaku razvaljajte tanko u krug i stavljajte ih u veliku tepsiju
od stednjaka oblozenu papirom.Stat ce vam 4 kruga u tepsiju.
6. Sad zagrijte pecnicu na 250' i pecite pite oko 10-12 min.Obavezno pratite tok pecenja
jer svaka pecnica nije iste jacine!
Posluživanje
Ove pite mozete posluziti uz svu vrstu hrane.Posto su u sredini suplje, kad ih presjecete
dobit cete dzep u koji mozete puniti pecenu piletinu cevape,razno povrce i na sve to staviti
vama omiljeni dresing.Isto se mogu servirati uz hummus i tome slicno!Posebno su fine uz
rostilj,onda ih mozete malo poprskati vodom,staviti na rostilj i okrenuti ih kratko s jedne i
sa druge strane da dobiju malo mirisa dima i takve ih puniti sa mesom ili cime zelite!
Isprobali: Mary123 i njeni fantasticni napuhanci! Nelyca i njena predivna izvedba
napuhanaca! Lottey napravila famozne napuhance! Ljiljanailijeva i njene divne pitabrød!
ARGENTA i njeni Zocini oblacici! Merium i njeni napuhanci-padobranci! Dzana71 i njene
divne pitabrød! Dzanina cerka Sara i njene prve pitabrød,SAVRSENE! TheCupcake hvala !
BanaGula i njena izvedba! Immy i njen trio fantastico! Hvala MinniMaus !
www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar