subota, 28. veljače 2015.

Prirodna sredstva za čišćenje koja će vaš dom dovesti do blještavilaDosta vam je štetnih kemikalija koje ionako slabo čiste naslage kamenca ili masnoću? Pokušajte dom očistiti s octom, sodom bikarbonom ili limunskom kiselinom

   
Prirodna sredstva za čišćenje koja će vaš dom dovesti do blještavilaAUTOR
:
Karolina Lubina

Pretplati se, isplati se!
Dosta vam je sredstava za čišćenje punih kemikalija za koja svi znamo da mogu naštetiti našem zdravlju. Ako se borite s kamencom u kupaonici, masnoćom u kuhinji, često ni najskuplja sredstva za čišćenje ne pomažu. Bacamo gomilu novca na raznorazne kupovne pripravke, iako puno učinkovitije sredstvo sami možemo napraviti u vlastitom domu.Ako još niste pronašli magično sredstvo za čišćenje, pogledajte oko sebe. Ono se nalazi upravo u vašoj kuhinji. Svi mi imamo ocat u kući, sodu bikarbonu ili limunsku kiselinu, a upravo su te tri stvari najučinkovitije u borbi s raznoraznom prljavštinom.

Postupak je poprilično jednostavan. Želite se riješiti naslaga kamenca u kupaonici ili kuhinji? Evo recept za prirodno sredstvo za čišćenje:

– 0,5 litre vode
– 0,5 litre alkoholnog octa
– korica limuna

Pošto ocat nije baš najugodnijeg mirisa i ako ne želite da vam cijeli dom smrdi po njemu, dodajte 10 kapi eteričnog ulja lavande ili kadulje, sve pomiješajte, ulijte u bocu s prskalicom i dobili ste savršeno sredstvo za čišćenje. Prirodno, jeftino i učinkovito.

S ovim pripravkom možete čistiti sanitarije u kupaonici, sudoper u kuhinji, ali i sve druge površine koje želite.

Osim octa, neće pogriješiti ako se koristite sodom bikarbonom ili limunskom kiselinom.

Otopite jednu ili drugu u malo vode, našpricajte željene površine, ostavite 15 minuta i smo isperite. Vaša kupaonica će se sjajiti kao nikada do sada. Limunska kiselina i soda bikarbona djelotvorne su i kod jakih naslaga kamenca. Postupak je isti, samo što ćete ga možda morati ponoviti još jednom kako biste se riješili debelog sloja kamenca koji ste godinama pokušavali očistiti skupim sredstvima.

Ako pak ne želite koristiti limunsku kiselinu, isti učinak ima i limunov sok, samo što će vam ga trebati puno više kako biste dobili željenu količinu sredstva za čišćenje.

Za uklanjanje tvrdokorne masnoće iz pećnice ili sa štednjaka, pokušajte s ovim receptom:

- pola šalice soli
- pola šalice sode bikarbone
- šalica vode
- trećina šalice octa

Masnu površinu prvo pospite sa soli, a nakon toga i sa sodom bikarbonom. Pomiješajte ocat i vodu te poprskajte po sloju soli i sode bikarbone te ostavite da djeluje pola sata. Nakon toga izribajte spužvicom i vidjet ćete kako se lako masna pećnica može očistiti.http://netmobil.net.hr/

0 komentari:

Objavi komentar